Här är svartmäklaren som säljer lägenhetskontrakt för en miljon kronor. Och småbarnspappan som desperat betalar.

200 sekunder tittar närmare på en smutsig bransch – den illegala handeln med hyreskontrakt.

När 200 sekunder tittar närmare på hyresgästerna visar det sig att runt en tredjedel av de boende har stora skulder och kopplingar till grov kriminalitet.

– Det flyttar in och ut folk hela tiden. Det är något som sker systematiskt, säger Peter Möllerström, som själv har köpt tre kontrakt i huset och dessutom förmedlat lägenheter till andra hyresgäster åt värden. Pengarna levererades bland annat i en skokartong.

En annan person, som av flera beskrivs som en av Stockholms mest kända svartmäklare, menar att hyresvärden är en av de girigaste han stött på. 200 sekunder har även pratat med sex hyresgäster som berättar att de tvingats köpa sina hyreskontrakt i huset via svartmäklare.

–  Efter att jag fick kontraktet har han med alla medel försökt vräka oss, säger en småbarnspappa som tvingades betala nära en miljon kronor för en trerumslägenhet i huset.

Priset för ett kontrakt i huset är ungefär 10 000 kronor per kvadratmeter, enligt 200 sekunders källor. Men hyresvärden Lars Bellman säger att han inte vet något om att det förekommer svarthandel med kontrakt i hans hyreshus:

– Jag har inte fått några pengar alls. Jag menar, det är ju olagligt.

Har du råkat ut för något som vi kan berätta på 200 sekunder?
Tipsa redaktionen: tipsa200sek@aftonbladet.se