Foto: Jimmy Wixtröm

Lyxmiddagar med hummer och ostron, årgångswhisky, drinkar och dyra viner – på medlemmarnas bekostnad. Transports ordförande Lars Lindgren har varit uttalat kritisk till fackens vidlyftiga representation.

Men 200 sekunders granskning visar att han själv struntar i förbundets alkoholpolicy.

Transportarbetareförbundets Lars Lindgren har under sina år på ordförandeposten varit kritisk till anställda som druckit sprit för medlemmarnas pengar.

Foto: Jimmy Wixtröm Foto: Jimmy Wixtröm
Foto: Jimmy Wixtröm

Han har till exempel påpekat vikten av att ha ett ansvarsfullt förhållningssätt till akohol. I samband med att Transports avdelning i Örebro hade konferens gick Lindgren ut och kritiserade kollegor för att alkoholnotan var för saftig och stred mot förbundets policy för representation.

– Omdömeslöst, sa Lindgren då.

Och efter Aftonbladets avslöjande om Kommunal bekräftade Lindgren att de har en uttalad oskriven alkoholpolicy på två glas vin eller två glas öl. Och vill man dricka mer så betalar man det själv.

Men nu kan 200 sekunder visa att Lindgren slösat rejält med medlemmarnas pengar – på just alkohol. Han har återkommande brutit mot förbundets alkoholpolicy.

efter 200 sekunders granskning

Andra avsnittet av Aftonbladets grävprogram 200 sekunder har tillsammans med reportern Lindah C Mohlin och fotograf Jimmy Wixtröm granskat tiotal restaurangnotor, och varit i kontakt med flera kritiska anställda på förbundet.

När Lindgren konfronteras med notorna ändrar han sig plötsligt, och menar att alkoholpolicyn inte är ”huggen i sten”.

Har du råkat ut för något som vi kan berätta på 200 sekunder?
Tipsa redaktionen: tipsa200sek@aftonbladet.se